Amsterdam weer beste cruisebestemming in West-Europa

Geplaatst door Redactie op 26 juli 2017 om 11:39 in de categorie Reisorganisaties

cruiseterminal AmsterdamVoor het tweede jaar op een rij is Amsterdam door cruisepassagiers als beste cruisebestemming van West-Europa en Britse eilanden verkozen. Dit maakte Cruise Critics zojuist bekend. 

Cruise Critic is de belangrijkste cruise informatiewebsite ter wereld met betrekking tot cruises. Meer dan vijf miljoen mensen bezoeken maandelijks de website om hun cruisereis te plannen. Een cruisereiziger schrijft: “Amsterdam en de regio zijn prachtig. De terminal ligt in het hart van de stad en we zijn zo het centrum in gewandeld. Het was geweldig.”

Onderzoek naar toekomst Passenger Terminal Amsterdam

De prijs komt op een saillant moment. Vorige week stemde de gemeenteraad van Amsterdam in met de bouw van twee fietsbruggen over het IJ. Die maken deel uit van de zogeheten Sprong over het IJ. Dat zou betekenen dat de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) op termijn verplaatst moet worden. Op dit moment zijn twee nieuwe locaties in onderzoek. Met de bouw van de brug over het IJ kan pas begonnen worden als er een voor zeecruise passende oplossing is gevonden om de schepen op een voor Amsterdam waardige wijze te laten afmeren op een nieuwe plek.

Lees ook: Steeds meer cruises vanuit Nederland

Amsterdam weer beste cruisebestemming in West-Europa
5 (100%) 1 vote

Sharing is caring!

Comments are closed.