Shadow

Amsterdam Airport Schiphol: Recordaantal elektrische taxi’s op Schiphol

Reizigers op Schiphol kunnen sinds 16 oktober kiezen voor een elektrische taxi van BBF Schipholtaxi of BIOS-groep.  Deze bedrijven gaan gezamenlijk met 167 Tesla’s Model S personenvervoer op de luchthaven aanbieden. Schiphol is hiermee uniek in de wereld: op geen enkele luchthaven rijden zoveel duurzame taxi’s. Ook dragen de elektrische taxi’s bij aan de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven.

Taxistandplaats Schiphol © Schiphol Group/Bart Brussee.
© Schiphol Group/Bart Brussee

“Met de 100 procent elektrische Tesla’s kunnen passagiers hun reis zeer comfortabel vanaf Schiphol vervolgen. Hoogwaardig vervoer en milieuvriendelijkheid gaan op Schiphol hand in hand. Een belangrijke stap bij het verminderen van CO2, we willen tenslotte tot de top 3 van duurzaamste luchthavens ter wereld behoren”, aldus Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group. De emissieloze taxi’s gaan voor zeker vier jaar op Schiphol rijden, met een mogelijke verlenging tot maximaal acht jaar.

Check-in to sustainability

Schiphol Group anticipeert en investeert in een duurzame toekomst van de luchthaven. Schiphol Group maakt verbindingen mogelijk. Verbindingen tussen Nederland en rest van de wereld en verbindingen tussen mensen. Schiphol Group onderneemt met respect voor mens, milieu en omgeving. Dat doet zij niet alleen, maar in nauwe samenwerking met de reizigers, luchtvaartmaatschappijen en overige business partners op de luchthaven.

close

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Sharing is caring!