Alpen zuchten onder gebrek aan sneeuw, Winterberg wel open

Geplaatst door Redactie op 5 december 2014 om 12:19 in de categorie Algemeen nieuws

Na een uitstekende seizoensstart in onder meer Val Thorens lijkt een gebrek aan sneeuw en te hoge temperaturen de seizoensopening in veel andere skigebieden parten te spelen. Des te opvallender is het juist dat in Winterberg in het Sauerland de eerste liften dit weekend open gaan.

© Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein

© Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein

Courchevel in het hooggelegen skigebied Les Trois Vallées liet woensdag weten dat de seizoensopening uitgesteld wordt tot dinsdag 9 december. De voor 13 en 14 december geplande wedstrijden voor de FIS World Cup gaan niet door. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, St. Johann in Tirol en Flachau hadden hun liften al dit weekend willen laten draaien, maar kunnen pas later van start gaan. Door de hoge temperaturen in veel skigebieden kunnen de sneeuwkanonnen ook niet aan de gang om voor een mooi wit tapijt te zorgen. Niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland en Frankrijk stellen skigebieden hun opening uit, zoals Chamonix en Méribel. Het Zwitserse Arosa had haar pistes al geopend in het weekend van 22/23 november, maar moest ze weer sluiten wegens te hoge temperaturen.

In de Zuidelijke Alpen zoals in het Franse Serre Chevalier en het Italiaanse Livigno ligt, met name op grotere hoogte wel voldoende sneeuw om te skien. En heel opvallend: in Winterberg in het Sauerland, waar de toppen tot ruim 800 meter reiken, gaan dit weekend de eerste vijf skiliften open. Daar is het koud genoeg om met sneeuwkanonnen een aantal pistes te prepareren. Mogelijk valt er na het weekend zelfs echte sneeuw. In Willingen gaan mogelijk ook enkele liften open.

Alpen zuchten onder gebrek aan sneeuw, Winterberg wel open
5 (100%) 1 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.