30 jaar landenuitgaven TE GAST IN

Geplaatst door Redactie op 9 november 2017 om 14:25 in de categorie Algemeen nieuws

©TE GAST IN

Dit najaar bestaat de landenserie TE GAST IN 30 jaar. Initiatiefnemer Kees van Teeffelen vertelt hoe het allemaal is begonnen. “Het was in oktober 1987 dat TE GAST IN van start ging , met als eerste een uitgave over India. Het gebeurde in een tijd dat het toerisme naar verre bestemmingen populair begon te worden.”
TE GAST IN is ontstaan op basis van eigen ervaring. “Tijdens de voorbereiding van een lange reis door Azië verbaasde ik me erover hoe weinig informatie er eigenlijk voor handen was. Wel informatie over geschiedenis en toeristische highlights maar niet over lokale gebruiken en alledaagse cultuur. Informatie die je nodig hebt als je in contact komt met locals. Vandaar dat ik zelf op zoek ben gegaan naar deze informatie. ”

Deskundige en betrokken auteurs

“Om betrouwbare informatie te krijgen zocht ik in eerste instantie samenwerking met landenwerkgroepen die destijds nog heel actief waren. Uiteindelijk heb ik door de jaren heen een beroep gedaan op een hele brede groep van deskundige schrijvers, het varieerde van reisleiders tot hoogleraren antropologie. Met behulp van al deze betrokken mensen hebben we de afgelopen 30 jaar meer dan 50 TE GAST IN-titels uitgebracht waarvan sommige al aan hun 15de druk toe zijn.”

Onderdeel van het customer journey traject

“Met TE GAST IN werken we vanaf het begin samen met reisorganisaties. Eerst met avontuurlijke en later ook mainstream. Er bleek behoefte aan een handzaam boekje met zowel informatie over de lokale cultuur als praktische reistips. En dat alles uiteraard voor een leuke prijs. Omdat veel reisorganisaties tegenwoordig alleen nog maar digitaal met hun klanten communiceren zijn alle TE GAST IN-uitgaven nu ook als pdf beschikbaar. Een leuk digitaal cadeautje voor klanten als onderdeel van het customer journey traject.”

Cadeautje voor reisorganisaties

“We vinden het bijzonder dat we TE GAST IN al 30 jaar kunnen uitgeven. Al die tijd hebben we ons gesteund gevoeld door reisorganisaties die duurzaam reizen een warm hart toedragen. Voor ons 30-jarig lustrum bieden we onze klanten en reisorganisaties die lid zijn van ANVR gratis het digitale boekje ‘Ontdek het nieuwe reizen’ aan. Het bevat 25 duurzaam reizen tips. Met behulp van cartoons en korte stukjes tekst laten we zien dat zowel de toerist als de lokale bevolking baat hebben bij duurzaam toerisme.” www.tegastin.nl/digitaal-cadeautje

30 jaar landenuitgaven TE GAST IN
2.3 (46.67%) 3 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.