Duitsland viert feest

Geplaatst door Redactie op 15 oktober 2014 om 16:35 in de categorie Bestemmingen

berlijnIn Duitsland zelf hebben oost en west elkaar na een kwart eeuw weer helemaal hervonden. Reden voor feest! Als je de kans hebt, is dit het moment om nieuwe delen van het land te ontdekken. Dan ben je niet alleen op tijd om de natuur in vlammende herfstkleuren te zien, maar ook om de vele speciale exposities en evenementen rondom de jubileumdag op 9 november mee te maken.

Bonn
De Mauerfall betekende niet alleen grote veranderingen voor het oosten. Veertig jaar lang was Bonn het epicentrum van West-Duitsland, tot begin jaren negentig de regering naar Berlijn terugkeerde. De geschiedenis van Bonn als hoofdstad is terug te vinden op verschillende locaties. Bezoek bijvoorbeeld de regeringsbunker, een fascinerend overblijfsel uit de Koude Oorlog. Ook de Kanzlerbungalow, ooit woning van onder meer Helmut Kohl, vertelt zijn eigen geschiedenis

Toeristische toppers
Na 9 november 1989 kreeg Duitsland er honderden toeristische hoogtepunten bij. Ook de statistieken kregen door de hereniging te maken met een nieuwe werkelijkheid. Het nieuwe vakantieland breidde uit met 108.333 vierkante kilometer, kreeg er 47.201 km straat bij – waaronder 1.850 km Autobahn – 3.898.895 auto’s, 1.327.111 motoren en scooters en een spoorwegennet van 25.670 km. De bevolking nam toe met maar liefst 16.434 miljoen inwoners tot een totaal van 79.113 miljoen, waarmee Duitsland in dit opzicht het grootste land van Europa werd.

Boek hier je treinticket naar Duitsland

Boek een hotel

Duitsland viert feest
4 (80%) 2 vote[s]

Sharing is caring!

Comments are closed.