Shadow

20 jaar Frankrijk Binnendoor met tips over Frankrijk en Parijs

Op 15 februari 1998 schreef Ruud Couwenhoven uit het Limburgse Stein zijn eerste reiservaringen in Frankrijk en plaatste deze op een persoonlijke homepage met als titel: “Frankrijk Binnendoor”. Nu 20 jaar later lezen dagelijks gemiddeld 4500 mensen zijn reisverhalen en tips of luisteren naar zijn podcasts over Frankrijk en Parijs. Frankrijkbinnendoor.nl is het enige blog in het Nederlandse taalgebied met reisverhalen, ebooks én podcasts voor de vakantie in Frankrijk

Screenshot FrankrijkBinnendoor

Couwenhoven begon in 1999 de website FrankrijkVakantieland.nl met zijn ervaringen en tips voor de vakantie in Frankrijk. Omdat steeds meer mensen zijn reisverhalen via het internet volgden ontstond er in 2004 een cd-rom genaamd Frankrijk Binnendoor. Hierop stonden zijn complete reizen in Frankrijk dag voor dag beschreven, maar ook stonden er al complete e-books op.

Bekijk aanbiedingen voor campings in Frankrijk bij Suncamp, Eurocampings, Vodatent (luxe safaritenten in Frankrijk) en Vacanceselect. Kamperen bij de boer in Frankrijk kan via Boerenbed. Vakantiehuizen in Frankrijk kun je boeken bij Interhome en Belvilla. Hotels en vakantieparken kun je boeken bij Pierre et Vacances. Meer Frankrijk vakanties vind je bij De Jong Intra, TUI en OAD. Boek treintickets naar bestemmingen in Frankrijk.


In 2011 begon hij frankrijkbinnendoor.nl waar de complete inhoud van de cd-rom online tegen betaling beschikbaar kwam. Hiermee was Frankrijk Binnendoor de eerste website over Frankrijk voor het Nederlandse taalgebied waar tegen betaling informatie kon worden gevonden.  Maar hij schrijft ook gratis toegankelijke informatie over Frankrijk en Parijs, en gemiddeld volgen nu ruim 4500 mensen per dag zijn reisverhalen en tips.

Naast geschreven tips ook podcasts over Frankrijk

Omdat Ruud Couwenhoven in de jaren zeventig tot medio jaren negentig als disc-jockey en presentator ervaring op deed bleef hij met het idee rondlopen om zijn stem te gebruiken voor zijn tips over Frankrijk. In februari 2017 begon hij daarom met podcasts over zijn ervaringen in Frankrijk en Parijs. Inmiddels zijn deze podcasts al meer dan 80.000 keer beluisterd.
Steeds meer mensen luisteren naar zijn tips op weg naar het werk, in de trein, bus of auto. Maar ook tijdens het koken in de keuken, thuis op de bank of onderweg tijdens de reis naar het vakantieadres in Frankrijk of bijvoorbeeld in de Thalys naar Parijs.

e-Books over Frankrijk en Parijs

Sinds 2004 schrijft Couwenhoven ook e-books over zijn ervaringen in Parijs en Frankrijk.  Er zijn inmiddels 6 e-books uitgekomen inclusief het onlangs verschenen ebook le Grand Est! Dit gaat over zijn ervaringen in de Elzas, Lotharingen, Vogezen en de Franse Ardennen. Hij laat de lezers mooie wandelingen en bijzondere plekjes in deze streken ontdekken. Maar hij vloog ook met 120 kilometer per uur over de boomtoppen bij La Bresse, maakte een tocht in de Vogezen met een e-mountainbike en sliep in 2 bijzondere kastelen in de Franse Ardennen.

Tip: Zelf ook op reis door Frankrijk of Franstalig Zwitserland? Bereid je goed voor en volg online Franse les.

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

Waardeer dit artikel post

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *