Shadow

Wroclaw is Europese Culturele Hoofdstad 2016

wroclawDe komende tijd zullen alle ogen gericht zijn op de Poolse stad Wroclaw. De stad werd uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad van 2016 en heeft een unieke stadsgids. Wroclaw heeft niet de bekendheid van Warschau en Krakau, maar is minstens net zo mooi en zeker de moeite waard om te bezoeken.

CityZapper riep Wroclaw uit tot stad van de maand september vanwege de historie, het gezellig centrum en de rechtstreekse bereikbaarheid vanaf Eindhoven.
Ook het Europees Parlement beloont jaarlijks steden voor de culturele diversiteit. Directrice van de Poolse Organisatie van Toerisme in Amsterdam, Dominika Szulc, is erg trots: “De afgelopen 25 jaar werden al meer dan 40 steden geëerd met de titel en in 2016 is het dan de beurt aan Wroclaw, één van de mooiste Poolse steden. Het is een unieke kans om de stad te laten zien aan het moderne Europa. Wroclaw zal zeker in staat zijn om te imponeren met zijn culturele erfgoed en rijke programma van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat Wroclaw na 2016 één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa zal worden.”

Sharing is caring!