Vervoer

De Green-Zones app beschikbaar voor smartphones

De Green-Zones app beschikbaar voor smartphones

Vervoer 18 juli 2017 om 11:44

Op tijd voor de planning van de vakantieroute staat de Green-Zones app voor alle Europese milieuzones als web app of voor Android smartphones gratis beschikbaar om te downloaden. Nu ook in de Play Store. Test hem nu! Deze app vervult alle wensen.

Lees verder ›
© Alamo

Vakantiegangers boeken auto vaker op laatste nippertje

Vervoer 14 juli 2017 om 15:38

Huurauto’s worden steeds vaker geboekt vlak voordat de vakantie begint. Dat constateert autoverhuurder Alamo. Deze zomer overtreft die van vorig jaar met 10 procent meer lastminutes. Van elke vijf huurauto’s worden er vier pas maximaal een maand tevoren vastgelegd. 

Lees verder ›
Zomerse files in Zwitserland

Zomerse files in Zwitserland

Vervoer 6 juli 2017 om 10:39

Voordat u van de mooie uitzichten in Zwitserland kunt genieten, zal het uitzicht van menig automobilist voorlopig eerst beperkt blijven tot het andere blik op de snelweg. In Zwitserland is het drukste weekend dat van vrijdag 29 juli t/m maandag 1 augustus omdat daar ook net de Zwitserse nationale feestdag in […]

Lees verder ›
Files in Italië in de zomer

Files in Italië in de zomer

Vervoer 6 juli 2017 om 10:35

Ga je deze zomer met de auto naar Italië? Hou dan rekening met files aan de grenzen met Oostenrijk en Frankrijk, op de A1 van Milaan naar Rome, de A4 van Milaan naar Trieste, de A14 van Bologna naar Ancona en op de rondwegen van de grote Italiaanse steden en […]

Lees verder ›
© Österreich Werbung/Ascher

Zomerse files in Oostenrijk

Vervoer 5 juli 2017 om 15:30

Oostenrijk is voor veel vakantiegangers reisdoel op zich, maar is ook doorreisland naar bijvoorbeeld Italië, Slovenië en Kroatië. Waar zijn de grootste knelpunten?

Lees verder ›
Files in Frankrijk, waar staan ze?

Files in Frankrijk, waar staan ze?

Vervoer 5 juli 2017 om 15:00

Alle zaterdagen in juli en augustus 2017 wordt het druk op de wegen in Frankrijk.  Op die zaterdagen staan er honderden kilometers file. Zeer druk wordt het rond de zaterdagen 8, 15, 22 en 29 juli, topdrukte rond de zaterdagen 5 en 12 augustus. Het beste is om in de […]

Lees verder ›
© Toerisme Antwerpen

Files in Luxemburg en Belgie in de zomer

Vervoer 5 juli 2017 om 09:47

Deze zomer op vakantie door Belgie? Op onderstaande plekken is het drukker dan normaal door extra vakantieverkeer, wegwerkzaamheden of een combinatie daarvan, aldus de ANWB. Hou er rekening mee dat het rond Antwerpen extra druk zal zijn vanwege wegwerkzaamheden.

Lees verder ›
Autobahn in Duitsland. © Nico van Dijk

Vakantienostalgie op vier wielen

Vervoer 30 juni 2017 om 16:24

Deze vakantieherinneringen heeft ongetwijfeld iedereen: vader achter het stuur, moeder bedolven onder de opengevouwen GPK (de GePlooide kaart), de kinderen op de achterbank tussen reisspeelgoed, reiskleurboeken, reisknuffels, reisspelletjes, reis… Dan vergeten we nog de uitpuilende autokoffer, de volgestouwde hoedenplank en de frigobox met de boterhammetjes voor op de smalle doorrijparking […]

Lees verder ›
Zo omzeil je de zwarte zaterdagen

Zo omzeil je de zwarte zaterdagen

Vervoer 17 juni 2017 om 15:26

Ga je in het hoogseizoen naar Frankrijk op vakantie en wil je een beetje buiten de zwarte zaterdagen blijven? De ANWB zocht uit wanneer je dan het beste kunt vertrekken. En wanneer is het deze zomer in Nederland, Duitsland, Spanje en Oostenrijk druk op de weg?

Lees verder ›
Eerste maand Majestic Princess succesvol

Eerste maand Majestic Princess succesvol

Vervoer 1 mei 2017 om 15:31

Princess Cruises zegt, na de eerste maand dat de Majestic Princess vaart, zeer tevreden te zijn over de reacties van de passagiers aan boord. De Majestic Princess is het eerste schip van de rederij dat nieuw is gebouwd met de Chinese markt als uitgangspunt.

Lees verder ›