Shadow

Met de camper door Amerika in 22 tips

Ga je dit jaar eindelijk die droom waar maken en met een camper door Amerika cruisen? Wij gingen je voor en geven je daarom de beste tips voor als je met een camper door Amerika gaat trekken.

camper in Amerika

De Verenigde Staten zijn een prachtig land om met een camper te ontdekken. Het land is helemaal ingesteld op reizen met de auto. De wegen zijn er breed, de meeste kruisingen zijn voorzien van stoplichten en Amerikaanse automobilisten zijn doorgaans beleefder. Benzine is er spotgoedkoop en je mag met een gewoon Nederlands rijbewijs een camper huren. Zo’n camper, ‘recreational vehicle’ of RV genaamd, is altijd een automaat, dus dat rijdt lekker ontspannen. Maar wil je er echt een geslaagde campervakantie van maken, dan kun je maar beter goed voorbereid op pad gaan. We gaan er van uit dat je al een camper gehuurd hebt (bijvoorbeeld bij AmerikaPlus, Worldwidecampers, AutoEurope Camper of Travelhome), dat je vliegticket geregeld is en dat je een Esta-verklaring hebt ingevuld. Nog niet geboekt? Wacht dan niet te lang. Amerika is en blijft een populair camperland.

Tips voor vertrek en tijdens je reis met de camper

  • Zorg dat jij en je reisgenoten een creditcard met een behoorlijke kredietlimiet hebben. De borg voor je camper wordt namelijk direct afgeschreven en niet gereserveerd. Omdat campers brandstof slurpen en de afstanden doorgaans behoorlijk zijn, heb je ook al daarvoor al een flinke kredietlimiet nodig. Tenslotte heb je voor het online reserveren van een camperplaats op een camping ook vaak een creditcard nodig. Vraag ‘m dus tijdig aan als je nog geen creditcard hebt.
  • Neem ook voldoende dollars mee om kampeerplekken in nationale parken te kunnen voldoen. (zie ook de tip over wild kamperen).
  • Als je rechtstreeks uit Europa komt, mag je niet met je jetlag direct achter het stuur van je camper kruipen. Je moet eerst een nacht in een hotel geslapen hebben. Hou daar dus rekening mee tijdens de planning van je campervakantie.
  • Bij het ophalen van je camper kun je je eigen risico afkopen. Dat is de moeite van het overwegen waard. Je krijgt ook een uitgebreide video-instructie over het gebruik van de camper en het rijden. Bekijk die video, ook al heb je wel vaker met een camper door Amerika of een ander land gereden. Voor je vertrekt, inspecteer je samen met je camperverhuurder de camper. Laat elk krasje, deukje of andere beschadiging op het formulier noteren en laat je alles nog eens goed uitleggen.
  • Plan je vakantieperiode zorgvuldig. Ga je met een camper naar de zuidelijke woestijnstaten zoals Utah, Arizona, Texas en New Mexico? Plan je campervakantie dan in september of oktober. In de zomer is het er namelijk bloedheet en veel te warm om te plekke van alles te ondernemen.  In Dead Valley mag je in de zomermaanden niet eens met je huurcamper het park in.
Camperhuur Amerika
  • Ga je in het najaar of n de winter met de camper in Amerika cruisen of ga je Rocky Mountains in?  Reserveer dan een camper met winterisolatie. Overdag loop je misschien nog in je korte broek, maar ’s nachts kan de temperatuur in de bergen en woestijnen naar of onder het vriespunt kelderen. Je zult niet de eerste zijn die warmere oorden op moet zoeken, omdat de leidingen van je camper anders bevriezen.
  • Goedkoop met een camper door Amerika cruisen? Doe dan mee aan een zogeheten wegbrengactie in het voorjaar. Ga een splinternieuwe camper wegbrengen van de fabriek naar een van de verhuurstations in bijvoorbeeld Las Vegas of San Francisco. Goedkoper met een camper door Amerika reizen kan bijna niet.

Lees ook: Met de camper door het zuiden van Amerika: routes en andere tips

RV-campings en wild kamperen met een camper in Amerika

Een camperreis Amerika is een ervaring die je de rest van je leven bijblijft. © Nico van Dijk / Reisprofs.nl
Een camperreis Amerika is een ervaring die je de rest van je leven bijblijft. © Nico van Dijk / Reisprofs.nl
  • Bij de ingang van campgrounds in parken of natuurgebieden vind je ‘registratiehuisjes’. Hier pak je een envelop, stopt hier het gevraagde bedrag in, vult je gegevens in, scheurt het reçu eraf en doet de envelop in een daartoe bestemde paal of bak. Het reçu leg je achter je voorruit. Vaak staan er paaltjes bij de kampeerplekken. Hier moet je je reçu aan vastklippen. Handig ook wanneer je met je camper van het terrein af wilt voor een tochtje of een ritje naar de supermarkt: de plek is dan door jou betaald en gereserveerd. Lees meer over een roadtrip met de camper door Amerika.
  • De meeste RV-parken hebben een ‘nachtregistratie’. Dat houdt in dat je ook na sluitingstijd het terrein opkunt. Soms hangt er een lijstje van beschikbare plaatsen, soms kun je ook kijken waar je een plekje ziet. Betalen doe je de volgende ochtend. Soms liggen envelopjes waar je je gegevens op invult en waar je het verschuldigde bedrag instopt.

Tips voor onderweg met de camper in Amerika

  • camper in AmerikaDe afstanden in Amerika, zeker in de dunbevolkte staten, zijn enorm. Hou daar je rekening mee met de planning van je vakantie, want je wilt niet elke dag onderweg zijn. Zorg er altijd voor dat je met een volle brandstoftank en volle watertanks op pad gaat. Wij hebben door een misverstand veertig mijl met een knipperend benzinelampje gereden in de woestijn van Utah en dan zit je niet echt ontspannen achter het stuur van je camper.
  • Vergeet ook niet voldoende proviand in te slaan zodat je even vooruit kunt. Goed om te weten: vrijwel elke supermarkt en winkelketen geeft klantenkaarten uit. Gewoon even vragen aan de kassa! Soms moet je een telefoonnummer invullen. Elk willekeurig nummer volstaat. Je korting gaat direct in!
  • In woestijnen en ruige berggebieden heb je grote stukken geen bereik met je mobiele telefoon of wifi. Gebruik dus de wifi in cafés en hamburgerzaken langs de weg om het thuisfront regelmatig te melden waar je bent. Ga je hiken in een nationaal park? Informeer dan bij het plaatselijke visitor center naar de lokale omstandigheden.
  • Rijden met een camper van tien meter is in Amerika helemaal niet bijzonder, maar het is wel even anders dan de personenauto die je thuis gewend bent. Neem geen risico’s en laat bij het inparkeren, invoegen en het nemen van bochten een medepassagier uitstappen en meekijken.
  • De verkeerde afslag nemen kan in Amerika betekenen dat je wel 50 kilometer door moet rijden voor je je vergissing kunt herstellen. Neem een navigatiesysteem van thuis mee, of huur er een. Ook handig om campings, benzinestations en andere nuttige plaatsen te vinden.
  • Neem een zaklamp mee. Het kan in het voorjaar, najaar of de winter al vroeg donker zijn. RV-parken en campings zijn meestal wel verlicht, maar de natuurparken zijn aardedonker.
  • Barbecuen is de nationale sport van Amerikaanse camperaars lijkt het wel. Op bijna elke camping, RV-park en plekken in natuurparken vind je wel een speciale kampvuurplek of buitenbarbecue. Aanmaken doe je met oud papier dat bij veel supermarkten speciaal voor dat doel opgestapeld ligt.
  • Plastic tasjes krijg je zo ongeveer bij elke boodschap die je doet. Niet weggooien. Ze zijn superhandig als vuilnisbakzakje!
  • Wassen kan op vrijwel elk RV-park of camping voor maar een paar dollar. Ook de droger kost niet veel. Dat scheelt een hoop kleding van thuis meenemen.
  • Reserveer vooral vooraf een plekje in gebieden waar weinig RV-parken zijn of plekken die populair zijn. Aan de Californische westkust zitten de natuur- en RV-parken vaak al ’s middags vol. Niet fijn om midden in de nacht nog mijlen te moeten rijden, op zoek naar een plek.
  • Neem een stekkerblok vanuit Nederland mee. Niet alleen heb je in een camper een beperkt aantal stopcontacten, het is ook handig om niet voor elk apparaat een Amerikaanse stekker te moeten hebben.
  • Amerikanen zijn doorgaans ontzettend aardig en gastvrij, zeker op een camping. Ze rijden vaak ik waanzinnig grote campers rond. Grijp je kans en vraag gerust of je binnen mag kijken. Ze laten je met veel plezier hun ‘mobiele’ woning zien.

Heb je de droom om met een camper door Europa te trekken? Lees dan deze tips!

7 handige tips voor camperhuur

Mis nooit meer een bericht. Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hieronder in voor de gratis nieuwsbrief! Reageren op dit artikel kan hieronder.

4.1/5 - (19 stemmen)

Inschrijven gratis nieuwsbrief

Privacy *