Europa-Park voor de derde keer op rij beste attractiepark ter wereld

Geplaatst door Redactie op 12 september 2016 om 10:23 in de categorie Attracties

Europa-Park Golden Ticket AwardAfgelopen weekend vond in Cedar Point in Ohio (USA) de jaarlijkse uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats. Voor de derde keer op rij ontving Europa-Park de award voor beste attractiepark ter wereld.

De ‘Golden Ticket Award‘-verkiezing werd voor de 19e keer georganiseerd door het internationale vakblad ‘Amusement Today’. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen konden hun stem uitbrengen om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen.

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën.

Mix van attracties

De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Na 2014 en 2015 kreeg Duitslands grootste attractiepark ook dit jaar de meeste punten. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels. Speciale vermelding kreeg het ‘virtual reality’-aanbod dat Europa-Park als eerste park ter wereld introduceerde. Onder de noemer ‘Coastiality’ kan men nu twee achtbanen rijden en met een VR-bril gelijktijdig door virtuele werelden suizen.

Miriam Mack, vrouw van eigenaar/directeur Michael Mack, nam de award in ontvangst.

Lees onze reisreportage over Europa-Park of boek een vakantie in Europa-Park bij TUI, de Jong Intra of Peter Langhout Reizen

Europa-Park voor de derde keer op rij beste attractiepark ter wereld
Waardeer dit artikel

Comments are closed.